Δικηγορικό Γραφείο

Αναστολή πλειστηριασμών

μάθετε περισσότερα

Δικηγορικό Γραφείο

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

μάθετε περισσότερα
Δικηγορικό γραφείο

Απαλλαγή εγγυητών

μάθετε περισσότερα

Καλέστε μας για ένα ραντεβού, με φυσική παρουσία στο χώρο μας, ή μέσω τηλεφώνου ή skype, για να μελετήσουμε προσεκτικά την υπόθεσή σας.

Καλέστε μας για ένα ραντεβού στο 210 8824000

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ.

Image

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου "Δημήτρης Αναστασόπουλος & Συνεργάτες".


Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε υπεύθυνα για όλα τα νομικά θέματα που σας απασχολούν και για όλη την τελευταία νομική επικαιρότητα.

Image

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης δανείων (στεγαστικών και επιχειρηματικών) και εξειδίκευση στο Τραπεζικό, Εμπορικό δίκαιο και τη ρύθμιση οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων. Σπούδασε νομικά στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Γούλβερχαμπτον (Diploma of Higher Education in Law) και στο Πανεπιστήμιο του Λούτον όπου έλαβε πτυχίο νομικής (Bachelor of Laws (LLBHons)) και μεταπτυχιακό στο Εμπορικό δίκαιο (Master of Laws (LLM) in Commercial Law).
Διατηρεί οργανωμένο δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας με εξειδίκευση στο Τραπεζικό, Πτωχευτικό, Αστικό δίκαιο και την αναγκαστική εκτέλεση. Παρέχει συμβουλευτική και δικαστική υποστήριξη εταιρειών και φυσικών προσώπων.
Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα υπερχρέωσης και ρύθμισης οφειλών και συμμετέχει τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Έχει δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, όπως NEW YORK TIMES, BLOOMBERG, Δημόσια Ιταλική τηλεόραση - RAI , Δημόσια Ολλανδική τηλεόραση & ραδιόφωνο - NOS.
Είναι συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και νομικός σύμβουλος στο πρόγραμμα Earlywarning Europe (πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά σε θέματα υπερχρέωσης και ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.
Έχει λάβει μέρος σε δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως εισηγητής σε θέματα ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και έχει συντάξει τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε ημερίδες της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), της ΄Ένωσης Ελλήνων Νομικών (eThemis), του Δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας για θέματα κόκκινων δανείων και υπερχρέωσης, του ιδρύματος Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.
Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής στο διεθνές συνέδριο “NPL Investing & Servicing Summit 2019” για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε διαμεσολαβήσεις και εξωδικαστικές διαπραγματεύσεις ρύθμισης δανείων.

Το γραφείο

Το Δικηγορικό γραφείο «Δημήτρης Αναστασόπουλος & Συνεργάτες» είναι ευρέως γνωστό για την υψηλή ποιότητα παροχής νομικών υπηρεσιών σε θέματα υπερχρέωσης και πλειστηριασμών ακινήτων και θεωρείται πρωτοπόρος στο είδος του. 
Το γραφείο έχει μεγάλη εμπειρία στη δικαστική και εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με μεγάλο αριθμό θετικών αποφάσεων του νόμου Κατσέλη (ν. 3869/2010) και ρύθμισης οφειλών μέσω του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας (ν. 4605/2019).
Έχουμε ασχοληθεί επισταμένως με το κομμάτι της ακύρωσης κατασχέσεων και  αναστολής πλειστηριασμών με πλήθος δικαστικών αποφάσεων οι οποίες απασχόλησαν την επικαιρότητα και έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας. 
Έχουμε πετύχει την αναστολή πλειστηριασμών και την ακύρωση κατασχέσεων για κατοικίες, βιομηχανικά, εμπορικά και τουριστικά ακίνητα, καθώς και την προστασία εγγυητών οι οποίοι κινδύνεψαν να χάσουν τη περιουσία τους.
Ενδεικτικά, με τις υπ ΄αριθ. 222/2019 και 196/2019 αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών πετύχαμε την αναστολή πλειστηριασμών σε κατοικίες εγγυήτριας λόγω καταχρηστικής συμπεριφοράς της τράπεζας, με την υπ΄ αριθ.  1/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Μεγάρων αναστείλαμε πλειστηριασμό και πετύχαμε την ανατροπή κατάσχεσης σε βιομηχανικό ακίνητο για ποσό οφειλής εκατομμυρίων ευρώ και τιμής πρώτης προσφοράς 2.8000.000 ευρώ, με την υπ΄ αριθ. 157/2019 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αιγαίου αναστείλαμε πλειστηριασμό σε τουριστικό ακίνητο – Ενοικιαζόμενα δωμάτια για εσφαλμένη περιγραφή ακινήτου, με την υπ. αριθ. 187/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άρτας πετύχαμε την αναστολή πλειστηριασμού σε επαγγελματικό ακίνητο  λόγω εσφαλμένης διαδικασίας κλπ.  
Image

Υπηρεσίες του γραφείου

Image

Συνεργάτες


Το γραφείο ιδρύθηκε το 2009 και εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα σύγχρονο δικηγορικό γραφείο εγνωσμένης φήμης ενώ σήμερα απαρτίζεται από μια ομάδα ικανών και έμπειρων δικηγόρων.
Ειδικότερα, στελεχώνεται από εξειδικευμένους και άρτια καταρτισμένους νομικούς επιστήμονες με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και προσφέρει πλήθος νομικών υπηρεσιών καλύπτοντας όλο το εύρος του Αστικού, Τραπεζικού και Εμπορικού δικαίου.

Παρουσία στα ΜΜΕ

Κόκκινα δάνεια και ρυθμίσεις. Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος στον Αντέννα (Καλοκαίρι Μαζί 2019)

Πότε μια ρύθμιση δανείου είναι καλή; Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος στην ΕΡΤ 1.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Early Warning Greece

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος υπήρξε συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Early Warning Greece - Έγκαιρη προειδοποίηση για Επιχειρήσεις.
Συμμετείχε ως εισηγητής σε ημερίδες που διοργάνωσε το ΕΕΑ για θέματα κόκκινων δανείων και αναδιάρθρωση χρεών.

Διεθνή ΜΜΕ -
Συνεντεύξεις

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος έχει δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, όπως NEW YORK TIMES, BLOOMBERG, Δημόσια Ιταλική τηλεόραση - RAI , Δημόσια Ολλανδική τηλεόραση & ραδιόφωνο - NOS για θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, τα κόκκινα δάνεια και το τραπεζικό Δίκαιο.
Image
Image
Image
Image

Κλείστε Ραντεβού

Αφήστε μας τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί σας.
*Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία
*Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :

danastasopouloslaw @ gmail.com

Τηλ :

210-8824000

Τα γραφεία μας :

Μαυρομματαίων 15, Αθήνα ΤΚ 10434

Social Media